miercuri, 6 august 2014 |

La Tzara

Ce
La Tzara - Ferma (in fine, ferma sample, cu obiectiv "turistic", destinata in special copiiilor)

Unde
Km 36 pe autostrada Bucuresti-Pitesti

Venind dispre Bucuresti, chiar dupa ce treceti podul peste rau, exista un indicator cu logo-ul fermei si va anunta ca trebuie sa faceti dreapta. Apoi drumul este scurt, presarat si el cu cateva indicatoare in copaci/ semnalizare pe asfalt.
Pentru a va intoarce, la iesirea din parcarea fermei faceti stanga si, dupa cateva sute de m, treceti pe sub pod, dupa care veti putea urca pe autostrada in sensul catre Bucuresti.

intrarea


Cand
2014 vara

Cum
Ajunsi acolo, nu eram complet siguri ca e deschis/ ce se intampla. Asta poate si pentru ca eram obisnuiti cu Ferma Animalelor, despre care voi scrie in curand, unde numarul de vizitatori este evident mai mare chiar si in zilele noroase.
La marginea paduricii, intre lanuri de porumb si terenuri cu iarba pur si simplu, nu e niciun "vecin" in jur.
Parcarea este un mic teren cu iarba ingradit, incap cred vreo 20 de masini. Dupa care o gheretuta de lemn plasata la intrarea in spatiul fermei propriu-zise este locul de unde poti procura bilet de intrare (10 lei/ persoana, copiii sub 2 ani au intrarea gratuita; in pret este inclusa o bautura pentru adulti - bere la draft/ apa plata/ suc acidulat - nu am inteles logica, pentru ca preturile sunt egale - pentru care nu am putut lua un suc fara acid, granini, ci doar cola&co sau apa plata, iar in pretul biletului pentru copii este inclusa o plimbare de cateva minute cu poneiul/ un suc - ei au voie la granini (?! - inteleg ca sunt copii, dar pe inventar arata la fel sumele produselor oferite gratuit)). Tot la gheretuta gasesti plase cu bucatele de morcov din care pot oferi de mancare animalelor - 2ron/ plasuta, tot felul de figurine de animalute, zorzonele pentru copii, acadele pe bat etc.
Poteca lunga
- pe stanga 3 cai adulti care au un tarc generos, mari amatori de morcovi, apoi poneii care stau la calareala, apoi gastele care convietuiesc cu iepuri (animalele nu stau in custi, lucru care ne-a placut, dar au si cotete amenajate in care se pot adaposti in caz de ploaie/ noaptea).
- pe dreapta capre, vitei, magarusi, struti - din fiecare cam 3, tarcuri mici separate.




vedere dinspre iaz si foisor catre intrare, poteca de-a lungul careia se gasesc tarcurile
iazul, aproape in intregime

Zona de foisor, cu bar in mijloc si cateva mese plus o terasa amenajata alaturi cu mese suplimentare. Copiii au cateva oite colorate pe care sa topaie, alaturi se fac mancaruri la gratar. Tot la bar poti achita costul separat pentru plimbare cu barca pe iaz (10 ron/ 30minute). Langa iaz o mica zona cu nisip si jucarii aferente.
locul de joaca, vazut de langa iaz/ foisor
Mai la dreapta, in mijlocul pajistii, loc de joaca (tot cost separat) cu trambulina mare, topogan, ceva sisteme de catarat, tiroliana, leagane. Cativa ponei pasc pe alaturi si tot trag catre copii. Un loc cu nisip amenajat sa aiba si ceva umbra, cateva mese la care poti sta cat supraveghezi copiii.

 Overall, a fost liniste, a fost placut, oamenii au fost amabili, le-am incercat pe toate (mai putin inchiriatul de caiace pentru plimbat pe Arges si nu am intrebat de lectiile de echitatie pentru ca nu ne interesau si uitasem de ele). Nu as trece insa prea des prin iesirea din Bucuresti prin zona Militari pentru oferta lor. Chiar daca nu suntem fani aglomeratie, Ferma Animalelor prezinta ceva mai multe alternative si amenajari pentru a te asigura ca depasesti o ora si jumatate - doua fara sa apuce sa se plictiseasca minorul care te insoteste. Dar sigur se vor dezvolt continuu si lucrurile arata bine, promitator, vom repeta excursia.

Cele 3 poze cu foisor/poteca, iaz si locul de joaca sunt facute din acelasi punct, pentru a va face si o idee asupra spatiului si impartirii acestuia.

Daca va tenteaza, in luna august au oferta speciala:
 

Pentru mai multe informatii ii gasiti aici:
www.latzara.ro
pagina facebook


am veni, am vidi, v-am dici!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu